De folk som på jorderik bygge (LH809)

Fra Liturgisk ressursbank
Revisjon per 31. mai 2015 kl. 21:26 av Mtande (diskusjon | bidrag) (Lagt inn teksten til første vers, skrevet inn av Daniel Haugestad Pedersen)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk
    Tekst: Petter Dass    Melodi: Wolfgang A. Plagge 1995    Bearbeidelse: Lars Roar Langslet 1992
De folk som på jorderik bygge


1De folk som på jorderik bygge, / hvordan kan de leve så trygge? / De setter sin rikdom på rente, / som dommen var aldri å vente.

2Gud selv sa at verden skal blive. / Gud selv kan den samme nedrive. / Så lett som han huset kan bygge, / så lett han og huset kan rygge.

3For dagen er forut berammet. / Av Sønnen blir ordre annammet,* / at alle de levende, døde, / skal synlig for Guds trone møte.

4Da skal man se Adam den gamle, / da skal seg hans sønner forsamle, / hans slekter av gravenes senge / på jorden skinnbarlig fremtrenge.

5De som er i mulden begravet, / de som er fordruknet i havet, / og de som til aske ble brente, / Guds røst skal dem alle fremhente.

6Basunen skal heftelig skralle, / det skrall skal oppvekke dem alle / som ligge i støvet og sove, / de gode såvel som de grove.

7I skyen ble Jesus opptagen, / i skyen han atter for dagen / skal komme så klarlig til syne, / som torden ved natt monne lyne.

8Som lynet ustanselig blinker, / fra Øster til Vester omvinker, / som tyven innbryter og kommer, / når folk er i tryggeste slummer,

9Alt godt er de tjenere verdig / som husbonden kan finne ferdig, / som har sine lamper antente, / når brudgommen er å forvente.

10O Jesus! la oss, dine venner, / deg møte når alle ting ender, / så vi til den evige glede / med deg kan få salig inntrede!

* mottatt

Noter

  • Sats (Wolfgang A. Plagge)