Sørg, o kjære Fader, du (LH307)

Fra Liturgisk ressursbank
Hopp til: navigasjon, søk
    Tekst: Ludämilie Elisabeth 1682    Melodi: Ludvig M. Lindeman ca 1860    Oversettelse: Birgitte Kaas-Huitfeldt 1734 / Wilhelm A. Wexels 1840
Sørg, o kjære Fader, du

1Sørg, o kjære Fader, du, / jeg vil ikke sørge, / ikke med bekymret hu / om min fremtid spørge. / Sørg du for meg all min tid, / sørg for meg og mine, / Gud, allmektig, nådig, blid, / sørg for alle dine.

2Sørg for legem og for sjel / medens her jeg bliver, / jeg dem trygt i ve og vel / til deg overgiver! / Sørg, o kjære Gud, især / for mitt hjertes tanker, / at de, hvor som helst jeg er, / aldri fra deg vanker!

3Sørg for at jeg dine ord / tro til døden lyder, / av min dåp og Jesu bord / alltid kraften nyter! / Sørg for all vår øvrighet / og for dem som lærer; / sørg for dem som i sin sved / her og der seg nærer!

4Sørg når jeg til hvile går, / og mitt øye blunder; / sørg når jeg igjen oppstår / og til arbeid stunder! / Sørg du for mitt kall og stand, / hånd og munn og hjerte, / for den gjerning som jeg kan, / for min fryd og smerte!

5Sørg for gods og hus og hjem, / for mitt navn og ære; / heller ikke korset glem, / som jeg her må bære! Sørg, o Gud, for hvert et fjed / som jeg her skal trede, / sørg at jeg herfra i fred / farer til din glede!